Warmen en koelen met Peltier

 

Energiezuinig verwarmen en koelen met Peltier-technologie

Het erg accuraat, milieuvriendelijk en energiezuinig systeem om op te warmen en te koelen met Peltier-technologie wordt in de koelbroedstoof IPP, de klimaatkamer HPP en de bewaarincubator IPS gebruikt. Opwarmen en koelen in 1 systeem : als men een Peltier-element onder spanning zet, zal één kant afkoelen en zal de andere kant gelijktijdig opwarmen. Door het voltage om te draaien, wisselt men de koude en warme kant om.

De Peltier-technologie

De Peltier-technolgie werkt erg economische en energiezuinig bij temperaturen in de buurt van de omgevingstemperatuur, vermits er enkel energie gevraagd wordt wanneer opwarmen of afkoelen nodig is. Dit in tegenstelling met een compressorkoelsysteem. Bovendien kan  men de temperatuur bij opwarmen of afkoelen met Peltier-elementen uiterst precies regelen.

Koelen met Peltier-elementen in de koelbroedstoof IPP, klimaatkast HPP en bewaarincubator IPS. Principe van een warmtepomp bij het opwarmen in de koelbroedstoof IPP, klimaatkast HPP en bewaarincubator IPS.

 

Tijdens het opwarmen wordt er – net zoals bij een warmtepomp - thermische energie uit de omgevingslucht onttrokken en geïntroduceerd in de binnenkamer. Door het gesloten Peltier-systeem, is er geen uitwisseling met de omgevingslucht. De voordelen: geen ontvochtiging van de binnenruimte en een sterk verminderd contaminatiegevaar.

Vergelijk energieverbruikstussen compressor gekoelde incubator en Peltier gekoelde incubator IPP.